منوی اصلی
لینک های برتر
خانه تاریخی بروجردی
مسجد و مدرسه آقابزرگ
نورگیر خانه تاریخی بروجردی
اتاق پنج دری خانه تاریخی طباطبایی

چشم انداز سرمایه گذاری

سرمایه گذاری » چشم انداز سرمایه گذاری

تعداد بازدید : 3469

تاریخ ثبت : يک شنبه 10 آذر 1398


شهر کاشان با اقلیم گرم و خشک در حدفاصل کوهستان و کویر دارای جاذبه های زیادی برای جذب گردشگران می باشد. جاذبه های گردشگری در سه دسته طبیعی، تاریخی-فرهنگی و انسان ساخت قرار دارند. جاذبه های انسان ساخت مشروط به سرمایه گذاری و احداث مجموعه هایی است که باعث جذب گردشگر می گردند. دو نمونه مجتمع گردشگری تفریحی خورشید اردهال و مجتمع گردشگری تفریحی گلاب (باغ پرندگان) را که طی سالهای اخیر احداث شده اند را می توان در این تعریف گنجاند. البته جاذبه های تاریخی نیز عموما بدست انسان ایجاد شده اند. ولی بدلیل آنکه ابعاد تاریخی آنها شاخصتر است، آنها را جزء جاذبه های تاریخی می شناسیم. عمده جاذبه های شهرستان از نوع تاریخی-فرهنگی و طبیعی هستند.
سرمایه گذاری در هر منطقه بسته به جمعیت، بافت اجتماعی و جاذبه های تاریخی- فرهنگی و طبیعی، متفاوت می باشد. سرمایه گذاری نباید به گونه ای باشد که فرهنگ و بافت بکر مردمی ، طبیعی و اجتماعی را بر هم زند و در واقع باید در خدمت آن قرار گیرد. با این توضیح می توان گفت که در شهر ها و روستاهای کوچک با جاذبه های فرهنگی، آیینی، تاریخی و طبیعی متعدد، سرمایه گذاری های کلان و احداث مجموعه های گردشگری خارج از ظرفیت، نه تنها توجیه اقتصادی ندارد بلکه باعث می گردد در دراز مدت ضربات هولناکی به پیکره فرهنگ، بافت اجتماعی، تاریخی و طبیعی آن نقطه وارد سازد.
ابتدا باید باور داشته باشیم که حفظ و حراست از جاذبه های تاریخی-فرهنگی و طبیعی بسیار مهمتر از سرمایه گذاری برای استفاده از آنهاست. در برخی موارد عدم استفاده از یک جاذبه باعث حفظ آن می گردد. ما نباید به هر نحو ممکن بخواهیم از جاذبه ها  استفاده کنیم و باعث نابودی و بدتر از آن باعث تغییر هویت و تحریف آن شویم. همانطور که خود یک فرهنگ و جاذبه اصیل، جایگاه و پایگاه مردمی و اجتماعی دارد، ناخود آگاه تحریف در آن فرهنگ و جاذبه نیز می تواند جایگاه اجتماعی پیدا کند که بسیار خطرناک است. اما سرمایه گذاری صحیح چیست؟ سرمایه گذاری باید در خدمت فرهنگ ، تاریخ ، بافت اجتماعی و طبیعی قرار گیرد و شاخصتر از آن نگردد و آن را در سیطره خود نگیرد بلکه خود در سیطره آن باشد.
 اهلیت و شخصیت سرمایه گذار شاخصه مهمی است. سرمایه گذار حوزه گردشگری نباید صرفا به دنبال منافع اقتصادی و سود بیشتر باشد. شخصیت فرهنگی و اجتماعی سرمایه گذار باید بر شخصیت اقتصادی او بچربد. البته این بدان معنا نیست که به منافع اقتصادی بی اعتنا باشد. بلکه سود اقتصادی را وسیله ای برای ارائه خدمات با کیفیت تر به گردشگران قرار دهد. نه اینکه سود و منفعت باعث خدمات بی کیفیت و همچنین سوء استفاده از منابع و جاذبه ها گردد که این منفعت، پایدار نخواهد بود و نارضایتی گردشگران و ازبین رفتن منابع و جاذبه ها را در پی خواهد داشت.
شاخص دیگر ظرفیت هر منطقه است. در هر منطقه  با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های آن باید اقدام به سرمایه گذاری نمود. درشهر هایی مثل برزک ، نیاسر ، جوشقان قالی، کامو و چوگان و روستاهایی مثل نشلج، دره و مشهد اردهال ، سرمایه گذاری روی بافت و بناهای تاریخی و کمپینگ های گردشگری با سرمایه کم  و اقامتگاههای کوچک قابل توجیه است. این نوع سرمایه گذاری هم توجیه اقتصادی دارد و هم در خدمت بافت اجتماعی و طبیعی و فرهنگی است. در شهر کاشان نیز سرمایه گذاری های بزرگتر مثل ساخت هتل، کمپینگهای گردشگری و مجتمع های سیاحتی با سرمایه گذاری بالاتر قابل توجیه است. محور هایی که برای احداث تاسیسات گردشگری در شهر کاشان مناسب می باشد بلوار امام رضا و خیابان امیرکبیر به عنوان محور درجه یک و بلوار قطب راوندی، بلوار صنعت و دانش و جاده قمصر به عنوان محورهای درجه دو شناسایی شده است. البته به صورت مشخص مرمت و احیاء بناهای تاریخی و تبدیل آنها به اقامتگاه و سفره خانه هم به حفظ بافت تاریخی کمک می کند و هم نوعی از سرمایه گذاری ارزان قیمت را در شهر کاشان رواج داده است که مرکز آن بافت تاریخی با ارزش کاشان است. کاروانسراهای تاریخی گبر آباد و سن سن در شهرستان کاشان به همراه کاروانسرای مرنجاب در دل کویر نیز فرصت های سرمایه گذاری مناسبی هستند و متقاضیان سرمایه گذاری می توانند از این فرصت برای احیای مراکز اقامتی و پذیرایی بین راهی استفاده نمایند.
مسئله مهم دیگری که باید به آن پرداخت ایجاد و ابداع موضوعات جدید برای سرمایه گذاریست. موضوعاتی مانند گردشگری سلامت و استفاده از گیاهان دارویی و مجتمع آب درمانی، گردشگری ورزشی (ورزشهای زمستانی در کوهستان، کوهنوردی، سوارکاری، پاراگلایدر، تیراندازی، کارتینگ و...) ، گردشگری کشاورزی (کشت محصولاتی که مخصوص هرمنطقه باشد و جزء ویژگی های آن منطقه محسوب گردد)،  کویر نوردی و... از جمله مواردیست که قابل توجه می باشد. این موضوعات در ابتدا خود یک جاذبه اند و در وهله دوم خدماتی را به گردشگران ارائه می کنند. یعنی علاوه برجاذبه های موجود در شهرستان میتوان جاذبه های جدیدی ایجاد نمود که علاقمندان خاص خود را جلب نموده و تنوع گردشگری را سبب گردد.
در پایان امید است با همکاری و همدلی مسئولان طرح جامع گردشگری شهرستان تدوین گردد تا راهبرد و نحوه سرمایه گذاری برای ایجاد تاسیسات گردشگری به صورت برنامه ریزی شده و هدفمند دنبال شود.

 

با اتكال به قدرت لایزال الهی ، تلاش آگاهانه و هدفمند و در مسیر تحقق چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران در سال 1404 هجری شمسی ، كاشان در سطح ملی
الگوی توسعه منطقه ای متناسب با میراث غنی فرهنگی است

كاشان در افق این چشم انداز ، منطقه ایی است :
1- منسجم
2- هوشمند ، خلاق ،‌دانایی محور ، جذاب برای زندگی و فعالیت
3- دانش محور
4- با هویت اسلامی

توصیف چشم انداز كاشان در سال 1404 توسعه یافته متناسب با میراث غنی فرهنگی كاشان :

- كاشان به هویت و ویژگی های منحصر به فرد فرهنگی و تاریخی شناخته خواهد شد
- تعامل سازنده میراث فرهنگی با حیات جاری جامعه به منظور ایجاد ارزش افزوده
- تنــاسب برنامه های توسعه با دانش و معــــرفت حاصــل از تجــارب تاریخی مردم به عنــــوان یك منبع ارزشمند در بردارنده شیوه های فعالیت ،‌زندگی و ساماندهی مناسب اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی
- حس مسئـولیت عمومی و جلب مشــاركت عمومی در حفظ ، ‌صیانت ، حفاظت ، احیا بهــره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به منظور تقویت مولفه های هویتی و تحكیم همبستگی منطقه ایی
- برخوردار از زیرساخت ها و جاذبه های مطلوب گردشگری
- احیا ترویج و آموزش صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی

بـرگرفته از سند چشم انداز شهرستـان كاشان در افـق 1404


نویسنده : حوزه سرمایه گذاری

منبع : سند چشم انداز شهرستـان كاشان در افـق 1404

 

 

 

   

گفتگو با ریاست اداره
خدمات اینترنتی
نظرسنجی